torsdag 19. mai 2011

Hjemme m mamma dag...

Man blir sulten av å ha fri, og da er det godt med litt gråstein...
Å ta seg en dag fri fra barnehagen fra tid til annen er i høyrste grad hveragsluksus her i huset. i alle fall de første tre timene, før rastløsheten slår inn... Da er det slutt på luksusen for alle mann hvis ikke mamma har et ess i erme... Da er det godt å slappe av med litt TV, synes faktisk det er helt greit, selv om jeg ikke får årets mamma pris av det... Ser en verdi i å få lov ril å gå i pysjen til middag (kl 12. i grisgrende strøk på vestlandet er det middag på den tiden:))



Pip studio må ha det vakreste serviset av alle. Synes tilogmed de overgår greengate... sorry folkens. Man blir jo glad av å se på det!!

Ha en fin kveld!
Søster Suse

tirsdag 17. mai 2011

Gratulerer med dagen!

Lekker bløtkake,som smakte fantastisk!


Susejenta superstolt over den nye arvebunaden sin susemammen var like stolt :)
En strålende 17.mai er overstått. Fornøyde barn sover. 50% av de innkjøpte overprisede heliumsballongene ble med hjem. Veldig stas og velge seg en flott ballong og sorgen like sto når den pga et øyeblikks uoppmerkomhet svever mot himmelen. Ellers har dagen vært fylt med alt som en 17.mai bør nneholde. Tog ( resulterende i gnagsår...)Som sagt heliumsballonger, is, grilling med venner. Vondt i magen før en legger seg pga nesten ikke noe skikkelig mat, godt som gull for å dokumentere at de daglige advarslene"hvis du ikke spiser maten din først, får du vondt i magen" faktisk er riktig. Horna som jeg la ut bilder av i går. Relativt grove horn med grillpølser inne var veldig populært spesielt når man slapp å slutte og leke for å  spise... Anbefales!!

Her er tøffingen, uten sabeltann utsyr, men han følte seg ganske tøff  i mammas valg også!                                                                   


Håper alle andre har hatt en like fin feiring som oss:)

mandag 16. mai 2011

Dagen før dagen..

Som i de fleste andre hjem er listen over gjøremål dagen før dagen lang... Og de fleste punktene er det søster suse selv som har satt høyt på prioriteringslisten og trolig må ta ansvar for selv... Ergo, på tide å svinge seg snart! Dagen ble brukt til å kjøpe siste rest av 17.mai antrekkene til suseungene. Samt bake til den store dagen. Vi er så heldig at vi er bedt bort til gode venner, så vi slipper at alt må være på stell i heimen ( Noe det selvfølgelig alikevel alltid er...:/) Susemannen i huset har tatt ansvar for at plenene er klipt etter alle kunstens regler, sommerblomstene er også på plass så vi kan krysse av for utearealet. Har en motivasjonsjobb med susegutten som rev av seg hvitskjorten i dag, for han skulle ikke ha  hvitskjorte, men kaptien sabeltann drakt på 17.mai.... Det skal vi bli to om...!!
Legger ut bilder av dørskiltet jeg har laget. Hjertene er fra panduro. Grunnet og malt to strøk, ble egentlig ganske fornøyd med de, selv om jeg gjerne ville hatt de som er litt slankere og lenger. Men de hadde ikke dem inne akkurat den dagen jeg handlet. Og når søster suse skal lage noe må det gjøres akkurat når det er påkommet, kan ikke da vente en uke på det som trengst. Noen som kjenner selg igjen??

lørdag 14. mai 2011

Handletur :)


 Staten har igjen kommet med lønningsposen til Søster Suse, hvilket betyr at det er en del ting som har ligget på ønskelisten noen dager i påvente... men nå var altså dagen her, og tid for litt kosehandling.

Knaggerekken er fra panduro, og er til susegtens rom,ettersom storesøster har knagger på sin dør til å henge sitt forkledningsutstyr på trengte også han knagger til kaptein sabeltann drakten sin....

 Ferdig malte. Tenkte først å male de med dører og vinduer, men så ble jeg inspirert av arkitekturen i Lunvik ( for de som ikke har små barn er det hjemstedet til redningsskøyta Elias) Susugutten var veldig fornøyd, men skulle ønske seg at også det grønne huset hadde vært glad.
 




Nytt inspirernede interiørmagasin. Det ble før første gang åpnet på cafe sammen m em Bruchetta med hvitløksdressing og en iskald pepsi max...Alene! Deilig!!





                                        Disse fine sjablongene er også kjøpt på panduro
Sommerfuglene ble kjempefine, men bokstavene var litt vanskelige å bruke. Er ikke veldig dreven i bruk av sjablonger....



Sjablongen tatt i bruk. Veldig dårlig bilde, men ble ganske fint i virkeligheten.

onsdag 11. mai 2011

Hverdag av Louis Jacoby

En av mine favoritter er "Hverdag" av Jouis Jacoby, som minner oss om de små ting i livet. Mitt første møte med denne sangen var en prest som sang den for en gruppe eldre som jeg jobbet med.  Gravid med en vilter toårring hjemme, strømmet tårene på... Må bare høre den med jevne mellomrom.



HVERDAG

Når en morragretten unge
slår seg vrang og rekker tunge,
og nekter å ta klær og støvler på.
Når melkeglasset veltes
og geitostmaten eltes
mellom fingre som er klønete og små...

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
Engang vil du savne slitet
Da er det for sent å vite
- det er du som gjør din dag og tinning grå.

Når skrikinga og skrålet
blir litt mer enn du kan tåle,
og du kjefter på en glede og en lek.
Når du har glemt å leve
midt i hverdagen og strevet
og tolmodigheten din har satt sin strek...

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
Engang vil du savne slitet
Da er det for sent å vite
- det er du som gjør din dag og tinning grå.

Du er kysten som de engang seiler fra.
Si meg - hvem er stor og hvem er liten da?
Når framtidshavet ligger som et speil,
så blås din medvind inn i deres seil.

Når lørda'n blir til sønda',
du ber en stille bønn da
om at unga ikke våkner klokka fem.
Men vår herre kan'ke love
at du skal kunne sove
når to små kommer inn med mårraklem.

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
Engang vil du savne slitet
Da er det for sent å vite
- det er du som gjør din dag og tinning grå.

(Louis Jackoby)

hverdagsluksus i tytttebærhytta

Søster suse har siste tiden hatt litt mer "fritid" enn hun strengt tatt setter pris på. Det har medført intensiv maling av dørskilt, velkommenskilt, piazawakost og speil til ungenes lekestue. Samt sying av grytelapper, puter og gardiner. Tyttebærgrdiner som tidligere har hengt på mormors vaskerom fikk nytt liv og gav navn til i lekestua, tyttebærhytta. Susegutten er veldig gutt og derfor mest begristret for mørkeblått, og  ville gjerne ha blå gardiner til hytta. Ettersom susejenta og jeg allerede hadde bestemt at det var tyttebær gardiner det skulle være, ble han informert om det, hvilket han svarte: ja ja det er jo greit for tyttebær er jo blå... Da han videre fikk vite at de var røde, var han sikker på at de i alle fall var lit blå bakpå.... og det var greit.

Kunsten er egenprodusert av eierene va hytta. Benken er snekret av bestefar og er nesten identtisk med den som er i kjøkkenet. Benkeputen er en solsengmadrass fra billigkroken på ikea, og passet perfekt. Mulig at det tvinger seg frem en runde med maling på de rosa stolene og bordet. Det brune karen på benken er owi

He ser dere tyttebærgardinene. Hytta innvies med gode venner, muffins og saft i dukkeservice. Veldig stas!!

 Ha en fin dag, fra Søster Suse!

mandag 9. mai 2011

hverdagsluksus...

Hverdagsluksus kan være en skikkelig hard treningsøkt...
Hverdagsluksus for susejenta kan være å være på farten helt alene med susemammaen sin


Hverdagsgleder kan være så forskjellig alt etter hvem som eier hverdagen.Hverdagsluksus for susegutten kan for eksempel være å nyte en kopp eplejuice og bokstavkjeks mens naboen planerer plenen sin. Begeistring helt uten misunnelse:)

Hello Kitty 6 -årsbursdag

Etter mye om og men fant vi til slutt Hello Kitty papp service på Toys`r us på sandvika storsenter. Øvrig pynt er kjøpt på Nille, som har veldig mye fint i Hello Kitty. Vi var veldig fornøyd med det ferdi pyntede bordet.



Muffins og hello Kitty kake stod på menyen. Litt uheldig med plasposen som klistret seg til Hello Kittys værhår. Muffinslys fra Søtrene Grene.
Susejenta som skulle ha Hello Kitty kalas!!


Det var mye spenning i heimen for det skulle holdes 6 års lag. Første jenta i barnehagen som ble seks er rimelig stas. både for mamma og 5 åringen var det dager med planlegging, baking og handling.Alt skulle være perfekt. Vimpelrekken på bildet er laget av papir, planen om å lage den i stoff, ble for ambisiøs og susemamma innsåg at det aldri ville bli gjort. MEN den ble ikke så verst i papir heller. Veldig mye fine scapbookingpapirer å få tak i.

Ha en fin uke!